Iskander.
more than 2 years ago
2
Ik ben normaal geen kritische klant, maar een etentje in Au Petit Grand kon mij en mijn vriendin echt niet bekoren. Het interieur was zeker gezellig, maar we zaten op elkaar gepropt. Ik kon zonder enig probleem de romantische conversatie van het koppel twee tafels verder meevolgen. De bazin kwam nerveus, krikkel en streng over. Dat ventileerde zich in een staccato bediening. Ze had wel steeds een lach op haar gezicht en deed moeite bij het ontvangst. De jonge koks waren van achter hun grill naar mijn mooie vriendin aan het gapen, daar sta je niet op te wachten als je gezellig met zen twee op restaurant gaat, ik zal het opvatten als een compliment. Deze zaak staat bekend voor zijn gril maar daar heb ik niets van gemerkt. Vlees was eerder gekookt dan gebakken en de textuur was eerder taai. Ik beet bijna mijn tand stuk op een "brokje" in mijn steak. Het scampi voorgerecht was wel smaakvol. Rode huiswijn merlot had een hoge aciditeit en wat wrange nasmaak, dat ben ik niet gewoon van deze druif. Er bestaan honderden wijnen op basis van Merlot en Cabernet beter dan deze huiswijn. Aanraders zijn: Hardy’s Stamp Cabernet-Merlot en Kangaroo Ridge. In Au Petit Grand vond ik niet de avond waar ik op gehoopt had. Mogelijk had dit te maken met de drukte, het restaurant was volgeboekt. Ik zal echter nooit terugkeren om dat uit te vissen. Brugge heeft nog zo veel andere restaurants om te ontdekken!