Nadat ik Cisse's review gelezen had van dit restaurant wou ik mijn nieuwe vriendin hier de Griekse keuken leren kennen. Eerst dacht ik naar het Grieks Huis in de Vlasmarkt te gaan, dat toch een pak goedkoper is, maar toen bedacht ik dat als ze het de eerste keer niet lekker vindt, dat ik dan weer meer overtuigingskracht zou moeten gebruiken om nog eens Grieks te gaan eten. Dus wij gereserveerd (en al goed, want het zat goed vol) en om 20.00u stonden we voor de deur die er inderdaad uit ziet als een toeristenval. Maar wel een dure, want de goedkoopste menu kwam direkt al aan 39€ per persoon. Maar ja, we hadden gereserveerd, dus gingen we maar binnen. Dat bleek geen garantie te zijn om direkt een tafeltje te hebben, want we moesten toch wel een kleine 10 minuutjes wachten vooraleer er een tafeltje vrij kwam. Ik vind dat jammer, want we stonden daar maar te staan, er is wel een toogje, maar geen barkrukken, en ze vroegen ook niet of we al iets wilden drinken. Later zei Ingrid, de uitbaatster wel dat het effe te druk was, maar het komt toch niet sympathiek over.
Enfin, na 10 minuten hadden we ons tafeltje, een beetje raar, want er stond een rij van 4 tafeltjes zonder tussenruimte. Denkelijk moet dat zo omdat we ook naast de toiletten zaten, maar we waren wel blij dat er niemand aan het tafeltje naast ons kwam zitten want we zijn nog maar een goeie 2 maand samen dus nog stapelverliefd en dat zou toch wel wat gestoord hebben.
Heel veel keuze op de menukaart en een hele mooie wijnkaart ook: ik ben een absolute retsina-fan, dat is de Griekse wijn met een harssmaak en hier waren een paar soorten (Ritinitis, die we gekozen hebben en nog 1 die een medaille had gekregen) die ik helemaal niet kende. We kregen wel direkt een aperitiefhapje wat een soort tonijnsla was op een lepel met 2 zalige olijven en 2 al even zalige pepertjes. Mijn vriendin vond de olijven blijkbaar ook zalig want ze at ze prompt alletwee op ;-) De keuze qua gerechten is eigenlijk wat te groot, want het duurde gemakkelijk een kwartier voor we alles even bekeken hadden. Uiteindelijk beslisten we om 1 portie van de mezze mandraki voor ons tweeën te nemen (een goed idee bleek, want de porties zijn best ruim), wat een selectie van koude en warme voorgerechtjes opleverde. Mijn vriendin ging voor de suggestie van lam met groentjes en aardappelen in papillote en ik twijfelde tussen de suggestie van zwaardvis met limoenolijfolie en zeebaars met diezelfde saus. De partner van Ingrid, een Griek, Nikos geloof ik, in hart en nieren, kwam onze bestelling opnemen. Zijn Nederlands is best aanvaardbaar; maar hij weet niet goed hoe met klanten om te gaan. Toen ik vroeg wat hij aanraadde van die 2 vissen, leek het alsof hij me niet verstond en toen ik vroeg of er bij de zeebaars (tsipoura in het Grieks) groentjes waren antwoordde hij dat die vis op de gril werd klaargemaakt. Ik ging uiteindelijk voor de zeebaars en hij bevestigde op zijn Grieks dat de "tsipoura" "poli kalo" (heel goed) was.
We moesten even wachten; maar kregen plots nog een aperitiefhapje, hetzelfde als het eerste, maar dan kon ik de zalige olijven tenminste proeven. We twijfelden even, want we vreesden dat het een vergissing was en dat een andere tafel dan zonder aperitiefhapje zou zitten, maar toen het na 5 minuten nog niet was weggenmomen besloten we het maar smakelijk op te eten. En na een goeie 20 minuten kwamen de koude voorgerechtjes eraan: Zelden zo'n goeie mezze gegeten: de tzatziki (yoghurt met look en komkommer) was zalig, de tarama (roze viskuitsalade) was ook geweldig en dan waren er nog een auberginesalade en nog iets dat we niet konden thuisbrengen dat ook best lekker was. Nog voor de koude mezze op waren kwamen de warme mezze eraan en ook die waren geweldig: een perfect (dus maar heel eventjes) gebakken pijlinktvisje, een dolmades (druivenbladeren gevuld met rijst en gehakt) met een zalige wittewijnsaus, en vooral een ongelofelijk lekkere feta in papillotte.