Gevestigd in een klein hoekpand met veel natuurlijk licht en een terras, heeft de architect hier een staaltje van zijn kunnen laten zien. Functioneel, eigentijds, warm en aangenaam ingericht met toffe kleuren en vooral een uitstekende lichtkeuze maken het een lust om hier binnen te komen. De zeteltjes vertederen je urenlang, de tafeltjes mochten misschien iets groter. Het oog voor detail loopt zelfs door naar het toilet waar je rode, zwarte en witte wc-rollen vindt, assorti aan de kleuren in de gelagzaal. De bediening (zaakvoerster en 2 serveuses) was een geoliede machine: uitermate efficiënt, geruisloos, professioneel en beleefd. Geen enkel foutje was merkbaar alhoewel het volle bak was en de wachttijden waren correct (2,5 uur voor aperitief, amuse, 4 gangen, koffie). De samenwerking met de keuken was optimaal. Zoiets verwacht je alleen in een sterrenzaak, uitstekend dus. We merkten alleen enige terughoudendheid en mindere spontaniteit bij de zaakvoerster, zonder er daarom iets negatief mee te bedoelen. Misschien is dat gewoon haar karakter? De kwaliteit van het eten was van het betere restaurantniveau met verse seizoensproducten, correct klaargemaakt met respect voor het product zelf. Enige opmerking naar sommige groentjes die gesuikerd worden wat absoluut niet nodig is en de smaak van het product vertroebelt. Eigentijdse en toffe presentaties, porties mochten iets groter (een man heeft niet genoeg, een vrouw wel). Verfijnd en creatief, maar om een Michelinster te krijgen is er nog werk aan de winkel. Met de ingesteldheid van de kok moet dit echter wel mogelijk zijn wanneer hij er hard genoeg voor werkt. Wij waren er met de actie van Restaurantweek en kregen voor €35: hapje van raapjes/chorizo/spinaziecoulis, garnaalkroketjes, roereitje/truffel/gerookte zalm, herteragout/spruitjes/aardappelbolletjes, broodpudding/dadelijs/vlierbes/gekonfijt fruit. Alles op foto in bijlage op de zusterwebsite SaySo te zien. De wijnkaart is evenwichtig samengesteld en biedt heel wat wijntjes. De gastvrouw heeft weinig wijnkennis maar heeft wel haar huiswerk gemaakt. Een vreemde opmerking van haar vonden we wel dat ze een aangepast wijnarrangement bij een menu niet aanbeval. Het was wel verkrijgbaar aan €15. De koffie achteraf was minder. Voor €4 namen we een cappuccino waarbij (eigengemaakte?) koekjes kwamen. De cappuccino was ronduit onsmakelijk: verkeerde tas, verkeerde koffiekeuze, verkeerde koffie/melk-verhouding en lauw gepresenteerd. Dit moet aangepast worden en gelet hun schitterende JURA-espressomachine moet beter mogelijk zijn. We onthouden van deze schitterend ingerichte zaak vooral dat het uitbatend koppel erg professioneel is en goed weet waar ze met bezig zijn. Ze hebben onvoorstelbaar veel oog voor detail en verzorgen hun klanten tot in de puntjes.