Ik schrijf deze review al etend van een pot dampende wontonsoep van Ho Chan House, live reporting dus!
We hebben deze soep afgehaald, nadat we eerst de ellelange menu op de website bestudeerd hadden. Mijn collega (Chinees trouwens, doet hier niks terzake, maar later in mijn verhaal wel een klein beetje) belde om 12u en een kwartiertje later konden we het afhalen.
De soep wordt geserveerd in grote isomo bekers, je krijgt plastic bestek op vraag. De prijzen vallen best mee.
Mijn collega (nog steeds Chinees) had me gewaarschuwd dat het daar niet slecht is, maar dat Ting Kee meer verse en frisse ‘herechjes’ serveert, maar hongerig en koppig als ik ben wat nieuwe eetuitdagingen betreft, wilde ik deze zaak toch eens uitproberen.
Ik moet zeggen, het is niet slecht en véél, maar Ting Kee is inderdaad nog lekkerder! De wontons proeven inderdaad net iets minder fris (ik had ook een hard beentje in mijn wonton), maar de soep en de noedels zijn wel te smaken.
Bovendien heeft Ho Chan House meer het uitzicht van een Chinees restaurant, Ting Kee heeft meer de looks van een authentiek eettentje zonder al te veel poespas, maar zo nu en dan vind ik dat net tof! Misschien juist daarom kan je de 2 toch niet helemaal vergelijken?
Conclusie: het is absoluut niet verkeerd en ik heb nu maar één gerecht geproefd, maar mijn collega had gelijk... Wij weten beter. :-)