Ariane is niet enkel een hotel maar ook een restaurant met klasse. Hier kun je terecht om bij een drankje uit te blazen na een wandeling op de vestingen of langs de bezienswaardigheden van Ieper of met pak en zak na een grondige shoppingtrip. Je kunt er ook alles eten wat je hart begeert. Dat gaat van pannenkoeken en ijs voor de snoeper over lekkere croques en andere snacks voor de kleine honger tot een uitgebreid viergangendiner voor de echte Bourgondiër. Alles met verse seizoensingrediënten en tot in de puntjes verzorgd, dat spreekt voor zich! De keuken is hier echt van een hoog niveau, en doorstaat zelfs de ultieme test: garnalenkroketten. Enkel een goede kok maakt kroketten die smeuïg maar toch krokant zijn, met een vaste structuur en met veel grijze garnalen die hun onovertroffen smaak hebben behouden. Andere snacks die ik zeker ook kan aanraden, zijn de croque met spaghettisaus en de soep van de dag. De porties zijn groot, dus je zult zeker waar voor je geld krijgen en met een goed gevulde maag vertrekken. Wil je een volledige maaltijd, dan kan ik je de gebakken zeetong aanbevelen. Je krijgt niet één, maar twee tongen, goudgeel gebakken en op een bedje van boterzachte groentjes. Ook de desserts zijn ronduit fantastisch. Mijn tip is de crème brûlée, daar krijg ik maar niet genoeg van! Kortom: heerlijke eerlijke keuken zonder pretentie, die zijn geld meer dan waard is, en in een zeer aangenaam kader, rustig en groen. Je zit in de orangerie, met uitzicht op de tuin, en bij mooi weer kun je zelfs in de tuin zitten. De bediening verloopt vlot en gemoedelijk, en als ze je vragen of het gesmaakt heeft, is dat niet uit beleefdheid maar omdat ze het echt willen weten. En heeft het gesmaakt? 't Zal wel zijn! Hier kom je gegarandeerd terug ...